2 Mart 2012 Cuma

Kırmızı Ruj Dosyası


Her kadının dişiliğini ön planda tutarken kullanmak istediği fakat cesaret edemediği yada doğru kırmızı tonunu yakalayamadığı için bu sevdadan vazgeçtiği "KIRMIZI RUJ". Başlıktan da anlaşılacağı gibi bugün ki konumuz kırmızı ruj!!!Konumuzun içeriğini öylesine sıralayacak olursak, kırmızı ruj sürerken dikkat etmemiz gereken hususlar, nasıl sürülmesi gerektiği ve kırmızının hangi tonlarının kimlere yakıştığını inceleyeceğiz.Hadi bakalım hayırlısı diyelim başlayalım yazımıza.


Eski güzeller zarif dudaklarıyla beğenilirlermiş ama moda artık tam tersi yönde. Arı sokmuş gibi şiş ve dolgun dudaklar daha çok tercih ediliyor. Birçok kadın dudaklarını dolgunlaştırmak için estetik cerrahların yolunu tutuyor. Oysa dudaklarınızı dolgunlaştırmanın tek yolu dolgu maddeleri değil. Dudaklara yapılan dolgu genellikle geçici oluyor ve birkaç ayda bir yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca dudaklara yapılan estetik müdahalelerin çoğu çok abartılı bir görünüme sebep oluyor. O yüzden eğer dudaklarınızı ince buluyorsanız estetik cerrahiyi düşünmeden önce dudak dolgunlaştırıcı ürünlerden birini deneyebilirsiniz. Bu ürünler tıpkı dudak parlatıcısına benziyor.


Temiz ve kuru dudaklarınıza sürüyorsunuz. Birkaç dakika boyunca dudaklarınızda karıncalanma benzeri bir duygu oluşuyor ve sonra dudaklarınız dolgunlaşıyor. Ürün kuruduktan sonra üzerine ruj sürebilirsiniz. Bu ürünlerle çok doğal bir görünüm elde edersiniz. Ürünün etki süresi değişebiliyor. 


Kırmızı Ruj Nasıl Sürülmeli?
Kırmızı ruj sürmek için önce yapmanız gereken 2 şey vardır. Bunlardan biri dişlerinizi en az 2 dakika fırçalamak, ikincisi de dudak yüzeyindeki ölü deriyi temizlemek.Bunun için; Toz şeker ve balı karıştırıp pratik bir maske hazırlayıp hafifçe bastırarak dudaklara uygulayıp pürüzsüzleştirebiliriz.
Günlük yaşantımızda kırmızı ruj kullanmak istiyorsak ruju dikey biçimde tutup hafif hafif dokundurmak sonra da şeffaf bir nemlendirici veya parlatıcı ile dudağa yayıp dağıtmalıyız. Böylece hem doğal hem etkileyici bir görüntü elde etmiş oluruz.
Kırmızı ruju gece süreceksek; dudaklarımıza ince bir kat pudra sürdükten sonra dudak çevresini dudak renginden bir ton açık kalemle çiziyoruz ve böylece ruju taşırmadan sürebilmek için zemin hazırlamış oluyoruz. Ruj fırçası veya direkt ruj tüpünden çerçevelediğimiz alanı dolduruyoruz

(Rujunuzu fırça ile ince bir tabaka olarak sürdüğünüzde, makyajınız daha güzel duracaktır.)Son olarak da rujunuzu uygulayın. Dudağınızda ki fazla ruju almak için bir peçeteyle dudaklarınıza hafifçe dokunabilir, ya da parmağınızı dudaklarınızın arasına alıp hafifçe sıkabilirsiniz.  
Fazla gelen boyayı ise, dudaklarınızdan taşan kısımları hafifçe mendille silebilirsiniz ya da kulak temizleme çubuğunu makyaj temizleme kremine batırıp fazlalıkları alabilirsiniz.






Tenimize Uygun Kırmızı Tonu Nasıl Belirleriz ?


Kumral Saçlar ve Esmer Ten
Sıcak ve parlak tonlar tam size göre. En uygun kırmızı seçenekleriyse mercan ve turuncu tonları.

Kumral Saçlar ve Beyaz Ten
Mavi alt tonları barındıran, mor ve bordoya çalan kırmızılar sizin için…

Siyah Saçlar ve Esmer Ten
Belki biraz da bronz ve altın ışıltılar barındıran koyu kahve tonlarını tercih etmelisiniz.

Siyah Saçlar ve Beyaz Ten
Vişneçürüğü, mürdüm renkleri teninizde en belirgin şekilde ön plana çıkacak renkler. Başka bir deyişle, koyu tonlar tam size göre.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder