15 Kasım 2014 Cumartesi

Tablo Çalışması


Bu postumda size çok beğendiğim bir diy çalışmasından bahsedeceğim. 
Bu çalışma için gerekli olan malzemeler; 
1 adet pet şişe, 
Şekli oluşturmak istediğiniz ölçülerdeki beyaz kağıt,
1 adet fırça ve 2 renkten oluşan boya.

Yapılışı:

Beyaz fon kağıdımızı alıyoruz ve koyu renk olan kahve boyayla gelişi güzel dikey çizgiler oluşturuyoruz. Daha sonra şişenin ayaklı dibini boyaya batırıp kağıdımız da istediğimiz yere baskılar oluşturuyoruz.

12 Mayıs 2013 Pazar

B:u postumda sizlere Markafoni den aldığım inglot marka bir kaç allığımı tanıtmak istiyorum. 2 pembe. bir şeftali bir de kırmızı tonlu olmak üzere 4 allık aldım. Kalın yuvarlak olanlar renk olarak kalıcı sürüm olarak ise tozutan cinsteler. Geniş, ince yuvarlak ise amc kodlu olup diğerlerine göre daha az tozutuyorlar. Kalıcılık ise oldukça iyi. Demem o ki sizde alın deneyin. 
( Not : Artık park bravo satışı yok diye duydum ve çok üzüldüm.)



Not: İnglot hakkında az çok bilgi sahibi olmak isteyenler : inglot hakkında bilgi  linkine tıklayabilirler.

Rossman jel eyeliner


Bugün sizlere tanıtmak istediğim ürünüm ise Rossman'dan Gel eyeliner. Kendinden sedefli yapıda ve kolay olmakla birlikte fiyatına göre de gayet kalıcı bir ürün. Rossmanı da seviyorum. Hem fiyatları hem de ürün çeşidi bakımından insan bir çok markayı bulabiliyor.



3 Nisan 2013 Çarşamba

Bir avon ürünü daha...


Bu yazımda da avondan bahsedeceğim. Avon ve oriflame benim için her zaman ayrı bir yerde. Bana lise ve üniversitedeki yıllarımı hatırlattığı için. Babamın verdiği harçlıkları biriktirip , büyük bir heyecanla siparişimi verirdim. Daha sonra ürünün stoklarda olup olmama bekleyişi içine girerdim. Ah ah ne yıllardı. O zamanlar ne m.a.c bilirdim marka olarak ne de nars. Gerçi bilseydim de bir ruj için 50-60 tl vermek benim için büyük bir çılgınlık olurdu açıkça ;) Neyse uzun lafın kısası rujum avon cappucino . Ruj koyu kahverengi tonlarda gibi gözükse de dudakta doğal bir ton oluyor. Sürümü kolay ,kadifemsi bir his oluşturup, dudağımı hiçbir şekilde kurutmuyor. İtinayla tavsiyelerim arasında kendileri ;)









" Allah'ım sana geliyorum!!! " postu :)


Avon pout ruj!

Bu ruj abartısız benim hayatımın ruju. Kullanmaya kıyamadığım nude tonlarda olan bu rujumu avondan almıştım. Bu ruju neden zamanında 5-10 tane alıp, stoklamadım  diye kendime çok kızıyorum :( 
Avon'a da buradan ayrıca kırgınlığımı belirtmek istiyorum. Neden benim çok beğendiğim ürünün üretimini kaldırdınız ki? Rujumun rengi flaşdan dolayı çok net çıkmamış umarım dudağımdaki swatchlarla fikir edinebilirsiniz. Ayrıca bana aynı tonda ruju hangi markada bulabileceğim konusunda bana yardımcı olursanız çok çok sevinirim. 





 



4 Eylül 2012 Salı

L`Oréal Paris SuperLiner Carbon Black

Eyeliner sürmek kimine göre zor, kimine göre kolay bir iş. Eskiden ince bir hat çekmek için şekilden şekle giriyordum bir türlü istediğim sonucu alamıyordum.Kullandığım ürünlerin ya fırçaları kalın uçlu oluyordu ya da ürünler akışkan yapısı itibariyle gözümün her yerine bulaşıyordu.Bu da göz makyajımı defalarca yeni baştan yapmama, hassas olan cildimin daha da kızarmasına neden oluyordu.


L`Oréal Paris SuperLiner Carbon Black süngere yakın keçe uçlu fırçası sayesinde hem kolay bir sürüm sağlıyor, hem de yapısı çok akışkan olmadığı için dağılma yapmıyor. Üstelik rengini tek sürüşte verecek kadar da siyah. Gözlere bulaşma yapmadan ister ince, ister kalın hat çekmemi sağlıyor. Dökülmeden, bozulmadan, pul pul olmadan saatlerce gözümde kalıyor. Çıkarmak istediğimde ise hiç bir zorluk yaratmadan kolayca gözümden çıkıyor.



Bu ürüne eş değer olarak Lancome Art Liner ıda önerebilirim. Fakat L'Oreal Super Liner Carbon Gloss kolay ürün temini ve fiyat olarak uygunluğu açısından lancomedan önde benim için.









18 Ağustos 2012 Cumartesi

Bir Rimel'e Aşk Hikayesi (Maybelline One by One)



Maybelline One by One Mascara

Bu ürünü nasıl övmeyeyim, nasıl yere göre sığdırmayayım ben şimdi. Bu zamana kadar bir çok marka rimel denedim ama nedense hep bir eksiklikle karşılaşıp, memnun olamıyordum. Ta ki Maybelline One by One Mascara'yı keşfedene kadar. Resmen elim başka rimellerime gitmez oldu. Uzun olan kirpiklerime verdiği hacim ve tek tek ayırması sayesinde müthiş bir görünüm elde ediyorum. Herkes takma kirpik kullandığımı sanıyor hayır dediğimde ise suratlarının aldığı ifadeye ba-yı-lı-yor-um!!! Teşekkürler One by One!!!










20 Temmuz 2012 Cuma

Avon COLORTREND KAJAL STICK TURKUAZ VE BEYAZ



Tarihini tam olarak hatırlamadığım, katalogda bakarken iki farklı renkte ucu olması beni cezbettiği için sipariş vermiştim. Ürün elime geçtiğinde tam bir hayal kırıklığı yaşadım desem yeridir. Sürümü çok zor. Bir umut ucu yumuşar diye bileğimde çok denedim ama faydası olmadı. Kısacası beğenmedim. 

10 Temmuz 2012 Salı

Evde Pratik Şekilde Maşasız Su Dalgası Yapımı

İri Dalgalı Perma Yapılışı – Resimli Anlatım



Adım 1

Evde düzleştirici ile veya acı veren bigudilerle dalgalı saç yapmaktan usandıysanız, çok hoş ve ellerimiz yanmadan kolayca uygulayabileceğimiz bir model anlatıyoruz. Bize gerekli olan sadece 2 şey biri tarağımız birde minik lastik tokalarımız.Önce saçımızı nemli halde iken hafif spreyliyoruz ve tarıyoruz.





Adım 2

Daha sonra saçımızı dalgalarımızın sıklığına göre tutam tutam ayırıyoruz .Çok sık bir dalga istiyorsak az bir tutam saç, iri dalgalar istiyorsak saç tutamlarımızı fazlalaştırıyoruz.Ve ayırdığımız saçlarımızın uçlarından tutarak önce kendi etrafında buruyoruz sonra burgu küçüldükçe burgu etrafında saçı doluyoruz.





Adım 3Bölümlere ayırıp önce kendi etrafında burduğumuz daha sonra burgunun etrafına doladığımız saçımıza minik saç lastiklerini doluyoruz.Ve en az 7-8 saat bekliyoruz,gece uyumadan önce uygularsak daha sağlam dalgalarımız olur. 



Adım 4


Minik lastik tokalarımızı çözüyoruz.Ve saçımız yarım saat o şekilde bırakıyoruz böylece bir sonraki işlemi uyguladığımızda düzleşme oluşmasın.



Adım 5

Şimdi ise saçlarımızı alttan başlayarak burgularımızı dalga haline getirmeye başlıyoruz.Bu işlemi kesinlikle bir tarakla yapmayın,ellerimizi tarak olarak kullanalım ve kuru olmalarına dikkat edelim.Elimizi bir kepçe gibi saç tutamlarının her birini aşağıdan yukarıya doğru çekelim,böylece burgularımız bir çok iri dalgaya dönüşmüş olacak.






Adım 6

En son işlem olarak saçımıza istediğimiz şekli verip spreylemek. Tabii ki uzun süre bu kadar sık dalgalarınız kalmayacak bir kaç saat sonra biraz daha iri dalgalar oluşacak.Ve ara sıra başınızı öne eğip biraz karıştırırsanız dalgalarınız su dalgası haline gelir bu şekilde de uygulayabilirsiniz.


12 Nisan 2012 Perşembe

Rexona Deodorantlarım


Bugün sizlere tanıtmak istediğim ürünlerim Rexona Deodorantlarım.Günlük hayatımda özellikle de kısa süreli dışarıya çıkışlarımda tercih ettiğim ürünlerim arasındadır..Deodorant markalarından ise en sevdiklerim arasındadır. Bu iki ürüne gelecek olursak.Cotton olanı içeriğindeki pudra ile koltuk altınızda yumuşacık pamuk hissi uyandıran, gün boyu ter kokunuzu önleyen, akma - bulaşma - sıkıldıktan sonra ekşi ekşi kokma yapmayan favorilerimden biri olan Anti-perspirant .Kokusu ve etkisi 24 saat boyunca sürüyor. Diğer bir Rexona ürünü olan Deo Fresh. Ben bu deodorantı iş yerimde kullanmayı tercih ediyorum.Stres bastıkça deodorantımı sıkıp sıkıp tazeleniyorum yenileniyorum. Kokusunun kalıcılığı konusunda iyi yada kötü bir yorum yapamıyorum ne yazık ki gün boyu ara ara sıktığım için. Bu yazıda burada böylece biter kendinize iyi bakın...

29 Mart 2012 Perşembe

Evde Mac Fix Plus Yapımı



Blog yazmaya başlamadan önce youtube da takip ettiğim bir çok yabancı makyaj kanallarında gördüğüm kendimin de bizzat uyguladığım bir ürün. Ürünün ülkemizdeki Maclerdeki satış fiyatı 40-50 arasında bir şeydi benim ürünü aldığımda. Bitince de kendi Mac Fiximi kendim yapmaya başladım.






MAC Fix Plus ne işe yarar: Makyaja başlamadan önce makyajınızı sabitlemek için kullanabilirsiniz,fondötenden önce uygulayarak yüzünüze bir ışıltı kazandırabilirsiniz, kuru fondötenlerinize karıştırıp kullanabilirsiniz, pudranın ayarını kaçırdığınızda üstüne uygulayabilirsiniz, farlarınız da kullanarak daha fazla renk vermesini ve kalıcılığını artırabilirsiniz, makyajınızın üstüne sıkıp yüzünüze hafif bir ışıltıyla canlı bir görünümü verip makyajınızı sabitleyebilirsiniz.



Mac Fix Plus için gerekli Malzemeler:
Bir adet fısfıslı boş şişe
Esanssız gül suyu(tercihe bağlı) yada doğal kaynak su (şaşal su)
Gliserin Yağı






Gelelim Mac Fix Plusın Yapımına:

Bir  ölçü gliserine, üç ölçü gül suyu olacak şekilde hazırlanmalı . Ben ölçü olarak fısfıslı şişemin kapağını kullanmayı tercih ettim yaparken.1 kapak dolusu gliserine 2 kapak gül suyu 1 kapak da su koydum ayrıca 1-2 damla da üzüm çekirdeği yağı ekledim (yaşlanmaya karşı önlem diye) . Böylece yoğun gül suyu kokusunu hafifletmiş oldum. Ayrıca dışarıdan şişe almak yerine daha önce avondan aldığım body mistimin (güzel bir temizlik aşamasından geçirip) boş şişesini kullandım. Eğer gül suyunu hiç sevmiyor iseniz gül suyu yerine doğal kaynak su koyabilirsiniz.



Julian 4 lü Far

Sizlere tanıtmak istediğim ürün Julian 4lü far.Julian markayı hemen hemen her yerde bulabilirsiniz.Ürünün fiyatı en fazla 5 TL dir.İtiraf etmeliyim ki bundan bir kaç sene önce kiremit renginde far bulamadığım için almıştım bu ürünü :) Bu far paleti bu senenin favorilerinden olan toprak tonlarından oluşmakta.Sürümü kolay, kalıcılığı çok olmamakla birlikte 3-4 saat idare edebilecek yapıdalar. Şahsen ben severek kullanıyorum. Bu tonlarda bir çok farım olmasına rağmen elim hep buna gidiyor ne hikmetse. Lafı çok uzatmadan gösterime geçelim...









24 Mart 2012 Cumartesi

Oriflame Makyaj Paleti


Bu postumda size tanıtmak istediğim ürün Oriflame da satış danışmanıyken aldığım makyaj paleti. Palet genellikle toprak tonlarından oluşmakta. Eğer yazın açık tonlarda doğal makyajı sevenlerdenseniz, bu paleti kışın ve sonbaharda kullanmanızı tavsiye edebilirim. Pigment açısından oldukça iyiler, fiyatı da kalıcılık performansına göre oldukça başarılı. Palette 14 renk far (kiremit rengi, kahverengi, bakır rengi, limon çiçeği "sarı ile yeşil arası bir renk", petrol yeşili, petrol mavi, açık mavi, siyah, vizon rengi, gri, bej rengi, yavruağzı rengi, mürdüm eriği rengi, mor) , 2 adet allık (gül kurusu ve kahve tonlarında), 4 adet ruj (bebek pembesi, fuşya, kahve alt tonlu kırmızı, kahve), 1 adet göz kalemi (sürümü çok kolay ve kalıcı,akma, bulaşma yapmıyor) 1 adet allık fırçası, bir adet ruj fırçası ve 2 taraflı göz için aplikatöründen oluşuyor. Özetle ben severek kullandım, kullanmaya da devam edeceğim. Aşağıda paleti ve swatchlarını görebilirsiniz ...