24 Ocak 2012 Salı

Eyeliner Kullanmanın Püf Noktaları



Gözlerimizi belirlemek, sabit ve etkileyici bir bakışa sahip olmak için eyeliner oldukça etkili bir makyaj ürünüdür.Tabi doğru kullanılırsa.Gözlerinizin etrafında siyah bir zırh gibi duran eyeliner ve göz kalemi, kuşkusuz her yaştaki kadının makyaj çantasında en vazgeçilmez malzeme olarak durur. Bazılarımız sürekli kullanırken, bazılarımız da sürmeyi bir türlü beceremediğimiz için bize yakışmadığını düşünürüz. Oysa doğru renk tercihi ve doğru sürüş tekniğiyle, gözlerimizin şeklini ortaya çıkarmanız mümkün...


Eyeliner Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:
Eyeliner  kullanmadan önce bilinmesi gereken en önemli husus ise  mümkün olduğunca ince çizgilerle çizilmesinin gözü daha güzel göstereceğidir.
*Toz, kalem, kalıp, likit ve jel eyeliner çeşitleri vardır. Jel ve likit eyeliner, sıcağa ve suya dayanıklı olması açısından, yaz için çok daha uygundur!
*Eyeliner’ı göz kapaklarının içine uygulamayın. Enfeksiyon ve irritasyon oluşabilir.
*Esmer tenliyseniz; siyah renkli gözlü kalemi ve eyeliner sizin için uygundur.
*Kumral, sarışın ya da beyaz tenliyseniz; gri ve kahverengi tonlarında eyeliner ve göz kalemi sizin için uygundur.
*Eyeliner sürerken taşırdığınız da yada hata yaptığımızda hatamızı ; ince bir pamuklu çubuğa krem sürerek silmelisiniz,asla su kullanmamalısınız.Su ürünün dağılıp makyajın bozulmasına neden olur.Bunu sakın unutmayın!

Ustalıkla Eyeliner sürmek istiyorsanız; püf noktaları...
Eyelinerı düzgün şekilde sürebilmek için göz kenarlarınızı alnınıza doğru kaldırın.Mümkün olduğunca aşağıya doğru bakın ve elinizle gerdiğiniz üst göz kapağınızdaki kirpiklerinizin başlangıç noktasından sonuna kadar, kirpiklerin dibine yakın düz bir çizgi çekiniz.Bu çizgi göz kuyruğunda sona ermeli, dışa doğru uzamamalıdır. Alt göz kapağına kesin bir çizgi çizmek istemiyorsanız, buraya eyeliner'la yanyana noktalar yapın veya eğrilemesine kısa kısa çizgiler çizin.Bazen gözün üst kapağındaki kirpiklerin altına çizgi çizilmesi de hoş bir görünüm kazandırır. Eyeliner sürmek ilk denemelerde zor görünebilir. Birkaç tekrardan sonra eliniz alışacaktır.

Eyeliner makyajında doğal bir görünüm yaratmak istiyorsanız; eyeliner fırçasıyla hafif ve ince çizgiler çekmelisiniz.Gözlerinizi daha büyük göstermek istiyorsanız; eyelinerı gözünüzün iç köşesinden dış köşesine kadar sürün.Gözlerinizi küçük göstermek istiyorsanız; eyelinerı göz kapağının yarısına kadar sürün.Gözlerinizin daha belirgin olmasını istiyorsanız; gözlerinizin iç köşesinde ince çizgi, dış köşesinde kalın çizgi tercih edin. Bunun da yine ince ve düzgün olmasına dikkat edin.


Tüm anlattıklarıma örnek olması açısından aşağıya bir video da ekledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder