27 Şubat 2012 Pazartesi

8x4 AŞKI



Daha önce Galata Kulesi'nde yaptığı project mapping ile dikkatleri üzerine çeken 8x4, yeni ürünleri olan Beauty ve Beast için bu sefer de Rumeli Hisarı'nda görkemli bir project mapping uygulaması yapmış. Fantastik gösteriye, hepimizin yakından bildiği Güzel ve Çirkin masalı ilham vermiş. Birbirine kavuşamayan iki aşığın kötü niyetli ejderhaya karşı olan savaşı konu edilmiş. Ejderha masalın sonunda 8x4'ün yeni kokularına yenik düşüyor ve aşıklar kavuşuyor.







Bu söylediklerime ayrıca şunu da eklemek istiyorum.8x4 severek kullandığım deodorant markalarından biri.8x4 facebook sayfasının düzenlediği ilk (10.000 kişinin katılımı )kampanya ile wild flower ve urban sprit ürünlerinin minik boyları ücretsiz şekilde gelmişti.Gelen kokuyu beğendim.Benim favori ürünüm Modern Charme.Denemenizi tavsiye ediyorum kalıcılıkları da çok iyi her ürünün.





Ece Sükan Aracılığıyla Sony VAIO Rengini Belirle!!!

Bana en çok Turuncu VAIO yakışıyor!



Ünlü moda ikonu Ece Sükan, Sony VAIO için ilginç bir işe imza attı. Blogların renkli dünyası ile Sony VAIO'nun renkli dünyasını birleştiren Ece Sükan, bir çok blog gibi benim blogumu da inceledi ve yakışacak olan rengi belirledi. Ece Sükan, blog içeriği, tasarımı, duruşuna göre 6 farklı rengi olan Sony VAIO içinden bana Turuncu VAIO'yu seçti. 

sony-vaio



Ayrıca  Facebook üzerinde yapılmış özel bir aplikasyonla Ece Sükan profil fotoğraflarını inceliyor ve sana yakışan Sony VAIO'yu belirliyor. Sen de fotoğrafa tıklayarak Facebook üzerinden VAIO kazanma şansı yakalayabilirsin...


Facebooktaki çekilişe katılmak için tıkla!!!!

16 Şubat 2012 Perşembe

Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Göz Makyajı Teknikleri


Gözler güzelliğinizin aynasıdır. Göz yapınıza, teninize uygun bir göz makyajı ile etkili bakışlara sahip olmanız mümkün. Göz şeklinize, yapınıza uygun makyaj ile bakışlarınıza anlam verebilir hatta gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Ayrıntılarda gizli kalan güzellik sırları ile güzelliğinize güzellik katacaksınız.Anlamlı bakışlar doğru makyaj ile ortaya çıkar. Bunun için ilk iş göz şeklimizi bilmekten geçiyor.



Göz şekilleri nasıl belirlenir?


1) Göz kapağı gözün renkli kısmının üzerine düşüyorsa bu küçük gözdür.
2) Gözün yükseklik ve uzunluğu birbirine eşit durumda ise bu yuvarlak gözdür.

3) Düz bir şekilde aynaya bakarken gözün renkli bölümünün hareketleri takip edilebiliyorsa bu büyük gözdür.
4) Dış açı iç açıya göre daha dar ise bu düşük gözdür.
5) Eğer kaş yayı düşükse bu da çukur gözdür.



Göz Şekilleri Ve Doğru Makyaj Teknikleri


Küçük Gözler :
  Küçük gözler yüzdeki orantıyı bozabileceği için amaç bu küçük gözleri doğru kalem ve far uygulamaları yaparak daha belirgin, iri hale getirmektir.Bunun için;

1- Göz kapağına açık renkli astar far sürülür ve orta koyulukta mat bir far kullanılarak gölge yapılır.

2- Far göz kuyruğu üstünde yoğunlaşmalıdır.

3- Kirpik üzeri ve kaş altları açık renkli far kullanılarak aydınlık bırakılmalıdır.

4- Beyaz renkli kalem göz içine sürülür.

5- Alt ve üst kirpikler yoğun bir şekilde boyanır. 


Küçük Gözler İçin Makyaj Uygulaması : Öncelikle far seçimi yaparken bir koyu birde açık renk olmasına özen gösterin. Göz kapağınızın üst bölümüne açık renk farı sürün. Göz çukurunun üstüne ise koyu renk bir kalem ile kirpik tiplerine çizgi çekin. Çizgiyi dışa doru dağıtmayı unutmayın. Göz çukurunun üzerine doğru ise koyu renk farınızı sürün ve dışa doğru dağıtın. Gözünüzün iç kısmına ise beyaz renkli farınızı kullanın. Yaptığınız makyajın sınır oluşturması için açık ve koyu renkleri birbirine yedirin. Kirpiklerinize iki kat rimel sürün ve kıvırın.

Küçük Gözler İçin Uygulanacak Makyaj Videosu
Ayrık (Uzak) Gözler : Ayrık (Uzak) Gözler , karşınızdaki kişi üzerinde genellikel onları dinlemediğiniz izlenimi yaratır. Uzak gözler için makyaj yoğunluğu gözün iç bölümünde yer almalıdır.Bunun için; 

1- Kaşın kuyruk kısmına aydınlatmak amacı ile açık renk far sürülür. 

2- Göz kapağı kıvrımı buruna yakın olan bölgede daha belirgin hale getirilir. 

3- Kirpik diplerine çekilen çizgi bu bölümde sert hat oluşturmayacak şekilde kalın uygulanır. 

4- Astar far uygulandıktan sonra sürülecek gölge far, burun kökünden kaşlara doğru çıkartılır ve bir yay çizilerek göz kapağına inilir. Gözün uç kısımlarında renk açılmalıdır.




Ayrık (Uzak) Gözler İçin Makyaj Uygulaması: Koyu renk bir far ile kestane rengi yumuşak bir far seçin. Kestane rengi farı burnunuz ile gözünüz arasına sürün. Farın yüzünüzde leke gibi durmasını engellemek için iyice dağıtmaya özen gösterin gölge havası yaratın. Göz kapağınızın hareketli bölümüne ise koyu renk farı uygulayın. Aynı far ile gözün dış kenarına taşarak yuvarlayın. Koyu renk bir kalem yardımıyla göz kapağınızın üst bölgesine ve iç kısmına çizgi çekin. Sadece üst kirpiklerinize iki kat rimel uygulayın.




Düşük Gözler: Düşük Gözler, kişinin daha yaşlı ve üzgün görünmesine neden olur. Çünkü düşük göz kapakları gözün renkli kısmını örter.. Düşük Gözler için göz kapaklarını daha belirsiz hale getirip, gözü ön plana çıkarıcı işlem yapılmalıdır. Bunlar;

1- Mat ve koyu renk astar far uygulanır.

2- Orta koyulukta mat bir gölge farla göz pınarından, kaşın orta bölümüne doğru çıkarılır.

3- Far kirpik üstlerinde iyice açılır ve yukarı çıktıkça koyulaşır.

4- Genellikle kalem uygulanmaz ya da çok ince uygulanır.

5- Altta göz ucundan yukarı doğru hafif gölge yapılır.

6- Sadece üst kirpikler boyanır.


Düşük Göz Makyaj Uygulaması: Bir açık, bir koyu, biride orta tonlarda üç tane birbiri tamamlayan üç far seçin. Alt kirpiklerinizin orta kısmından başlayarak koyu renk farınız ile bir çizgi çekin. Çizginin ucunu göz kenarınızın dışında hafif olmak kaydıyla yukarıya kaldırın. Alt kirpiğinize uyguladığınız bu işlemi üst kirpiklerinize de uygulayın. İki çizgiyi birleştirin. Pamuklu bir çubuk yardımı veya sünger uçlu bir aplikatör ile çizgileri dağıtıp hafifleştirin. Göz çukurunuza orta koyulukta olan farı seçin. Göz çukurunuza koyu renk farınızı muz formunda uygulayın. Göz kapağınızın hareketli bölümüne sadece koyu renk farı sürün. Gözünüzün dış bölümüne orta koyulukta ki farınız ile gölge yapın. Üst kirpiklerinizi kıvırın ve iki kat rimel sürün.


Düşük Göz Makyajı Videosu



11 Şubat 2012 Cumartesi

Maybelline "Volum Express Lift-Up" Maskara

Başlıktan da anlaşılacağı gibi Maybelline "Volum' Express Lift-Up" Maskara hakkında bilgilendirme yapmak istiyorum. Maybelline ürünlerini genellikle severim. Rossmanda indirimli fiyatına aldanıp, satın alma gibi bir hata yaptım:( . "Volum' Express Lift-Up" kesinlikle ve kesinlikle kimseye tavsiye 

et-mi-yor-um! Tavsiye etmememin sebepleri ise; Fırçası hiç kullanışlı değil. Çok kuru yapıda olan bir maskara, sürülürken topaklanma yapıyor(o kadar özenli sürmeme rağmen). Sonra o topaklar yüzünüze, gözünüze pul pul dökülüyor. Ayrıca içinde nasıl kimyevi bir madde varsa gözlerimi çok kötü şekilde yaktı. Gözümde daha fazla durmasına dayanamadım. Makyajımı temizlediğim gibi maskarayı da çöpe attım(Göz konusunda çok hassas olduğum için bir başkasına hediye etme gibi düşüncem olmazdı hele ki kullanılmış eşyayı hiç...). Böylece "her ucuz etin yahnisi yenmezi" bir kez daha anlamış bulunmaktayım :) Ürünün uygulanmış hali alttaki resimde.Siz bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?





8 Şubat 2012 Çarşamba

Estee Lauder Spring 2012 Topaz Makeup Collection


Estee Lauder Spring 2012 Topaz Makeup Collection


Estee Lauder Topaz Koleksiyon 2012'de Arizona çöllerinden esinlenerek yaratılmış.Koleksiyonda toprak tonları ve turkuaz tonları hakim.Koleksiyon hakkında bilgi edinmek için biraz da resimlere bakalım diyorum...








M.A.C. M.A.C. M.A.C. GELİYOR...







M.A.C. Cosmetics i bilmeyen duymayan yoktur aramızda sanırım.Her şehirde olmadığı, ürünlere sadece bakmakla yetindikleri ve alamadıkları için üzülenler var ise onlara muhteşem bir haberim var.Mac an itibariyle "Bizim şehrimizde neden yok? Ürünlerinize nereden ulaşabiliriz? Online satışınız neden yok?" gibi soruların cevabını telefonla satış yöntemiyle kökten çözüyor.
Sizi bilemem ama ben bu habere çok sevindim.İş nedeniyle başka şehir de yaşayacağım için kara kara düşünüyordum.Çok mutluyum çooook! Hızır gibi imdadıma yetiştin!!


Evet efendim Türkiye'nin her yerinden 0216 217 17 90 nolu telefonu arıyoruz.Otomatik yanıt sistemi sizi ilgili mağazaya yönlendiriyor. Alışverişinizi telefonda size hizmet veren M.A.C Mualar (Make Up Artists) aracılığı ile yapabilirsiniz.
Ayrıca belirtmek isterim ki alışverişleriniz de kredi kartınızı kullanıp isterseniz kredi kartınızın  kampanyaları kapsamındaki taksit imkanlarından yararlanabilirsiniz.Kargonuz ise 5 iş günü içerisinde elinizde mutlaka oluyor.Her kargo alışverişlerimizde ki gibi ürünlerimizi kontrol etmeyi unutmuyoruz şekerler ;)